top of page

OVER "TUSSEN IK EN JIJ"

Over Ik en deze website

Jij, ik en ieder mens worden gevormd door de relaties die we hebben.  Deze website (blog) gaat over relaties. Relaties in een huwelijk en familie, relaties op het werk, maar ook relaties in bijzondere situaties zoals familiebedrijven, pleegzorg etc.

 

Met deze website wil ik inzichten in relaties delen. Inzichten die ik zelf ook heb opgedaan in opleidingen, praktijkervaring en het dagelijks leven. 

Momenteel ben ik ook een boek aan het schrijven over het onderwerp van deze website. In sommige blogs wordt daar al aan gerefereerd. Als je je inschrijft krijg je t.z.t. meer informatie en uiteraard een vroege-vogel aanbieding. 

Mx.png

Wie is 'Ik'?

'Ik' is in dit geval: Marnix van Bruggen. Ik ben net 50 jaar. Qua werk doe ik tamelijk verschillende dingen: ik ben ondernemer in de IT. Daarnaast ben ik in de afgelopen 15 jaar in zowel praktijk als allerlei opleidingen tot Contextueel adviseur ontwikkeld. Als Psycholoog met vooral aandacht voor relaties help ik familiebedrijven (deels in samenwerking met ProMissie) en ondernemers. In de advisering aan familiebedrijven (zie mijn website www.remembertolive.nl) komt mijn eigen ondernemerservaring mooi samen met de kennis vanuit de opleidingen over het Contextuele denken ('Leren over Leven' in Antwerpen) en een Master in Klinische Psychologie.

link naar adviesbureau Remember op Remembertolive.nl

In de blog zul je af en toe iets over mijzelf lezen. Wat staat centraal in mijn leven: allereerst mijn Christelijk geloof. Deze website is niet specifiek voor Christenen, maar het hoort wel fundamenteel bij wie ik ben, dus je zult er vast wel eens iets van merken. Als tweede: ik voel me gelukkig met mijn vrouw. We zijn erg blij met onze kinderen (en hun partners!) die volwassen zijn en zijn 'uitgevlogen'. We zijn ook blij met contacten met pleegkinderen die bij ons gewoond hebben. Ook dat onderwerp zul je soms in de blogs aantreffen. Tot slot: ik heb een progressieve niet geneeslijke spierziekte FSHD die de afgelopen jaren behoorlijke impact op mijn leven heeft gekregen. Ik ben blij met de medische zorg die er is, maar beperkte spierkracht en pijn zorgen dagelijks voor confrontatie met deze ziekte. Buitenshuis verplaats ik me meestal in een rolstoel. Ook dát onderwerp zul je soms in de blogs aantreffen. 

Vertrouwelijkheid

Ik gebruik uiteraard mijn opgedane kennis en ervaring bij het schrijven van de blogs. Ook al gaat het daar vaak over voorbeelden, deze zijn nooit 1:1 te herleiden tot personen. Ook als je jezelf herkent in een situatie die beschreven wordt berust dat op puur toeval. 

image.png
Over ik: About
bottom of page