top of page
  • Foto van schrijverMarnix

Waarom heet de blog 'Tussen Ik en Jij'?

Bijgewerkt op: 28 feb. 2021

Misschien dacht je wel dat het een foutje was. En dat het 'Tussen mij en jou' moest zijn. Want dát gebruiken we in het dagelijks leven als we iets in de vertrouwelijkheid met een andere persoon willen zeggen. Maar waarom heet deze blog dan 'Tussen Ik en Jij'?


Deze blog gaat over wat er tussen mensen gebeurt in allerlei soorten relaties. Die relaties bestaan alleen maar omdat een ik en een andere ik (de 'jij') samen iets hebben. Bijvoorbeeld de vader en zoon in een familiebedrijf die al 30 jaar samenwerken. Nou díe hebben samen wel wat relatie opgebouwd! Maar ook de relatie tussen een juf en het kind dat nieuw bij haar in de klas komt; of jij en de man/vrouw waar je al jaren mee getrouwd bent. Waar zit die relatie nu eigenlijk? En hoe groeit een relatie? Dat is waar deze blog over gaat.


Jij als bloglezer en ik als blogschrijver hebben ook een verbinding via deze blog. Ik heb een foto uitgekozen om aan je te laten zien:


Ik dénk nu dat je wel begrijpt wat er aan de hand is tussen deze twee mensen die met een mondkapje op elkaars ellebogen aanstoten. Maar als ik deze blog in 2019 had geschreven, dan zou ik denken dat je dit een rare foto had gevonden.

Terwijl ik dus niet eens weet wie je bent (en jij mij waarschijnlijk ook maar een klein beetje kent), hou ik rekening met je in wat ik schrijf, welk onderwerp ik kies, welke foto ik gebruik etc. Dat zit allemaal in mijn hoofd. Mijn IK.


Maar dat is nog maar het begin. Aan de 'andere kant' van de relatie zit ook zo'n IK, namelijk JIJ! En wat er écht in jouw brein gebeurt, weet jij alleen zelf het beste. Alles wat jij en ik in onze 'blog-relatie' doen, heeft invloed op de ander - vórmt de ander.


En zoals ík in mijn hoofd een beeld heb van 'jouw ik' (waar ik probeer in wat ik schrijf rekening me op af te stemmen), vormt zich in jóuw hoofd een beeld van mij. En hoe meer er gaat gebeuren in onze relatie als schrijver en lezer (en hopelijk ook reageerder..) hoe scherper het beeld wordt dat we hebben van elkaar.


Er gebeurt ongelofelijk veel in ons brein. Een deel zijn we ons niet eens bewust, maar is wel bepalend voor wat we voelen, doen, waarnemen etc. In de blogs zal het daar regelmatig over gaan, vooral toegepast op praktijksituaties.


Een relatie is dus niet zomaar een los 'iets', maar bestaat uit een heel complex samenspel tussen twee 'ikken': de 'ik' en 'jij'. En daar tussen gebeurt alles wat we kunnen zien, horen, lezen etc.


Dus daarom: tussen ik en jij.

Vind je dit allemaal nog wat ingewikkeld beschreven? Wees gerust... de artikelen in deze blog zullen langzamerhand meer inzicht geven in hoe het zit met Ik, Jij en alles wat er tussen zit.

Om het wat interactiever te maken in onze relatie als blogschrijver en lezer zijn je reacties, maar ook je vragen van harte welkom. Vragen kunnen anoniem worden gebruikt in een volgende blog, maar dat gebeurt nooit zonder jouw instemming.


Ik hoop dat we de tijd hebben in de komende blogs elkaar vaker te gaan ontmoeten!

Vond je dit interessant? Schrijf je dan hieronder in om updates te krijgen. 
Denk je dat anderen hier ook iets aan kunnen hebben? Deel het dan alsjeblieft... Dat kan heel simpel met de icoontjes hieronder naar facebook, twitter, linkedin of als link die je bijv. kunt e-mailen. Alvast hartelijk bedankt!
362 weergaven0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page